Persoonlijk menu

 

Menu

Vraag een account aan om prijzen te kunnen zien.
Heeft u al een account log dan hier in

BUS bezorgt Friese cursisten nieuwste las- en snijtechniek

December 2013 

De leerlingen van de School voor Techniek en Technologie van het Friesland College hebben de beschikking gekregen over de nieuwste las- en snijtechnieken. BUS’ Handelmij heeft vier Kemppi lasmachines en twee Hypertherm plasmasnijmachines aan de onderwijsinstelling geleverd

Het Friesland College is een regionaal opleidingen centrum (ROC), dat middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie verzorgt. Met ingang van het cursusjaar 2013-2014 zijn alle technische opleidingen ondergebracht bij de School voor Techniek en Technologie. Dit is de nieuwe naam voor alle opleidingen Werktuigbouw, Bouw/Hout en Transport en Logistiek. Het team Vakopleidingen Techniek en het team Engineering zorgen in Leeuwarden en Heerenveen onder andere voor de opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van metaalbewerking en engineering. In beide plaatsen bevinden zich werkplaatsen, waar onder andere las- en snijapparatuur gebruikt wordt voor deze opleidingen.

De lasapparatuur die men gebruikte was van Kemppi, indertijd geleverd door BUS’ Handelmij. Deze apparatuur heeft jaren probleemloos gefunctioneerd, maar het opleidingsteam Vakopleidingen Techniek wil graag werken met de nieuwste technieken, om de cursisten goed te kunnen voorbereiden op de praktijk. Daarom heeft het team BUS de opdracht te geven voor levering van nieuwe machines. Dat gebeurde na uitgebreide gesprekken en demonstraties. Mede bepalend in de keus voor BUS was de jarenlange goede samenwerking met de vestiging Sneek en de wens om weer Kemppi lasmachines aan te schaffen.

BUS heeft vier verschillende typen Kemppi lasmachines (pulsmig, mig/mag, DC tig en AC/DC tig) en twee typen Hypertherm plasmasnijmachines, waarvan één gekoppeld aan een Swift-Cut plasmasnijbank, geleverd. De Swift-CUT plasmasnijbank is bij uitstek een snijtafel die geschikt is voor opleiding in de metaaltechniek. Hij is voorzien van alle benodigde software, van CADCAM tot en met de programma’s voor het maken van het snijprogramma. Daarmee is deze CNC-plasmasnijder een grote aanwinst in de onderwijspraktijk.

Bron:www.metaalnieuws.nl