Persoonlijk menu

 

Menu

Vraag een account aan om prijzen te kunnen zien.
Heeft u al een account log dan hier in

Bus Industrial Tools kiest SKF als voorkeursleverancier

maandag 20 november 2017

Bus Industrial Tools kiest SKF als voorkeursleverancier

Lagers zijn een belangrijk onderdeel in het assortiment van Bus Industrial Tools. In 2014 nam Bus de firma Geha over en door de groei van de onderneming besloot Bus een groot logistiek centrum in Zwolle te bouwen wat in het laatste kwartaal van 2017 geopend is. De directie van Bus wilde daarnaast graag maar één merk lagers gaan voeren, wat ze voor een keuze stelde, want Bus was al meer dan 20 jaar distributeur van FAG, terwijl Geha een overtuigd dealer was van SKF producten.

Bus Industrial Tools is totaalleverancier voor de on/offshore, metaal- en industriesector. Hun kernactiviteiten richten zich op gereedschappen, aandrijf- en lastechnieken, etc. Daarbij gaat niet alleen om verkoop, maar ook om advies, logistieke oplossingen, onderhoud, inspecties, verhuur en beheer waardoor Bus Industrial Tools een compleet pakket kan leveren.


Kiezen is meestal moeilijk

Ton van den Broek, SKF account manager Industrial Sales Benelux: 'Een mooie uitdaging om de directie van Bus Industrial Tools te laten zien hoe SKF haar klanten bedient. Daarbij kreeg ik onverwachte ‘hulp’ van Bus medewerkers die in voormalige Geha locaties gingen werken. Zij ervaarden persoonlijk hoe gemakkelijk de SKF leveringen verlopen.’

Onderscheidend vermogen
Ook het Bus management ervaarde dat en waardeerde vooral de SKF support. De bereidheid van zowel SKF Account- als Application managers om gezamenlijk klanten op locatie te bezoeken, om calculaties te maken en indien nodig problemen op te lossen. Daarnaast bleek dat de levertijden aanzienlijk beter zijn, waardoor de keuze op SKF viel als enige leverancier voor lagers, afdichtingen, smeersystemen en technische ondersteuning.

Soepele overgang
De verkoopmedewerkers van BusIndustrial Tools zijn opgeleid, allereerst met behulp van online trainingen. Daarna zijn er in de regio’s presentaties verzorgd over o.a. de SKF product specificaties, type nummers, de werking van Web Customer Link en andere ondersteunende diensten.