Persoonlijk menu

 

Menu

Vraag een account aan om prijzen te kunnen zien.
Heeft u al een account log dan hier in

Het nieuwste lasapparaat van Kemppi bij Bus – de X5 FastMig

woensdag 21 oktober 2020

Uitzonderlijk productief booglassen is nu mogelijk met de nieuwe Kemppi X5 FastMig, mede dankzij het unieke multiproceslassysteem voor het lassen van staal. De Kemppi X5 FastMig gebruikt energiezuinige invertertechnologie en is ontwikkeld in samenwerking met professionele lassers.  

Als specialist op het gebied van lassen en de al ruim 30 jaar durende samenwerking met Kemppi gaf ons de mogelijkheid om de nieuwe X5 FastMig te testen. En wij kunnen zeggen, het is een fantastische machine. De nieuwe machine is nu bij Bus verkrijgbaar in handmatige en synergische modellen van 400 A en 500 A. Beide modellen verhogen de productiviteit voor booglassen aanzienlijk. Deze verhoogde boogtijd is mogelijk door betere ergonomie, hogere laskwaliteit en eenvoud in gebruik.

Kemppi X5 FastMig: sneller lassen met hogere kwaliteit
Deze nieuwste innovatie van Kemppi, maakt het mogelijk de uitdagingen van lassen met staal op te lossen en tijd- en geld te besparen. De nieuwste nauwkeurige ontstekingstechnologie, Touch Sense Ignition, wordt standaard geleverd op alle modellen. Deze technologie minimaliseert spatten en zorgt dat er minder nabewerking nodig is. Uitdagende lasomstandigheden zijn eenvoudig aan te pakken met speciale Wise-processen. 

Kemppi_X5_FastMig_TFT   “Met deze machine kan je sneller lassen en tegelijkertijd is de kwaliteit van      een hoger niveau.  

  Henk Krale – productmanager las-en snij techniek

Eenvoud in gebruik
Gebruiksgemak vormt het hart van de X5 FastMig Auto. Het slagvaste, grafische TFT-scherm van 5,7” en de automatische aanpassing van de parameters hierop weet ervaren lasprofessionals en nieuwe talenten te overtuigen in eenvoud en duurzaamheid. De bediening is zeer gebruiksvriendelijk te noemen en is in slechts 10 minuten onder de knie te krijgen.

Naast de Auto uitvoering is er ook een Manuele uitvoering leverbaar. Deze biedt een traditionele bediening met 2 knoppen.

De draadaanvoereenheid is ontworpen om van bovenaf te worden geladen. Zo kunnen zware draadhaspels onder alle lasposities op een ergonomische manier worden geplaatst. De robuuste behuizing van spuitgegoten kunststof is bestand tegen uitdagende werkomstandigheden.

Unieke kenmerken

Het apparaat heeft een zeer eenvoudige processelectie voor industrieel lassen, MIG-lassen, 1-MIG-lassen, DC TIG-lassen, elektrodelassen (MMA) en gutsen. De supersnelle invertertechnologie is energiezuinig en geeft een extreem stabiele lasboog. Verbind de X5 eenvoudig met de WeldEye-cloudservice, die diverse mogelijkheden biedt voor digitale verificatie van de laskwaliteit en procesregeling.

De Auto uitvoering is standaard uitgevoerd met WiseSteel, dat minder spatten geeft en hogere voorloopsnelheden vergeleken met globulaire boog. Bij de druppelovergang in de sproeiboog ligt de lassnelheid namelijk hoger en is de warmte-inbreng lager dan bij standaardbooglassen.

De WiseFusion (optie) technologieverhoogt de voortloopsnelheid en verlaagt de heat input. Voer de machine uit met met WisePenetration+(optie) hiermee is een constante inbrandingsdiepte mogelijk.

Geïnteresseerd?
Meer informatie ontvangen? Of
een demonstratie op locatie? Neem contact op via lassen@bus.nl of met een vestiging bij u in de buurt.

Kemppi_X5_FastMig