Persoonlijk menu

 

Menu

Vraag een account aan om prijzen te kunnen zien.
Heeft u al een account log dan hier in

Partnership Bus en Kemppi, samen voorop, samen vooruit

donderdag 7 januari 2021

Twee bedrijven met hetzelfde DNA, dezelfde opzet en zelfs dezelfde bedrijfskleuren. Het vormt een mooie basis voor de samenwerking tussen Bus Industrial Tools en Kemppi. Beide bedrijven hebben grote betrokkenheid bij zowel hun werknemers als hun klanten. Ze kunnen snel schakelen en vinden elkaar bovendien in hun ambitie tot vernieuwing en specialisatie in de lasindustrie.

Dat Kemppi en Bus qua identiteit overeenkomen, is volgens Max Bleijswijk, managing director Kemppi Benelux, een 'mooie basis voor een succesvolle samenwerking'. Kemppi, een Fins familiebedrijf en inmiddels wereldwijd koploper in de lasindustrie, biedt zowel lasoplossingen voor complexe industriële processen als kant-en-klare lastoepassingen. De productiefaciliteiten voor de Europese markt zijn gevestigd in Finland. Het netwerk van dochterondernemingen breidde zich in de loop der jaren uit, waaronder ook naar Nederland.

De samenwerking met Bus Industrial Tools, dateert al van ruim 32 jaar geleden. In 1989 werd deze opgestart door de toenmalige vestigingsmanager van Sneek. Door de jaren is er een hechte en loyale samenwerking ontstaan tussen de lasspecialisten van Bus en Kemppi, mensen die allemaal al lang meedraaien in de lasindustrie. We spreken dezelfde taal, het is een samenwerking op basis van vertrouwen en respect."

Wederzijdse ondersteuning en versterking
"Bus is de meest loyale en gespecialiseerde dealer van Kemppi. Als Kemppi Premium Partner krijgt Bus daarom ook full support", vertelt Bleijswijk. "Zo kan Bus een beroep doen op onze lasingenieur die ondersteuning geeft tijdens de klantbezoeken."
Als partner voor de lasindustrie vindt Kemppi het belangrijk om inzicht te hebben in de activiteiten van klanten, zodat productspecialisten heel gericht informatie kunnen geven. Kemppi kent haar afnemers goed, zoals ook Bus nauw betrokken is bij haar klanten. Als twee bedrijven die werken vanuit eenzelfde visie, vullen Kemppi en Bus elkaar aan.

De kracht van de samenwerking gaat zelfs nog een stap verder. Kemppi en Bus vullen elkaar niet alleen aan, ze versterken elkaar. Bleijswijk: "Wij hebben voor Bus het juiste portfolio op lasgebied. Wij zijn een top-producent en marktleider in Nederland. Wij bieden de juiste trainingen en support op vele vlakken." Naast het beschikbaar stellen van lasingenieurs en productspecialisten, verzorgt Kemppi ook sales-trainingen en lasopleidingen voor medewerkers van Bus. Daarnaast heeft Kemppi ter ondersteuning productmanagers paraat zowel in de categorie toortsen als veiligheidsmiddelen.

Andersom heeft ook Kemppi baat bij de goede samenwerking: "Bus is in de noordelijke provincies dé dealer voor onze Kemppi lasapparatuur en heeft het grootste aantal lasspecialisten in huis. Bus heeft een sterke focus op de Kemppi-producten en kiest bewust voor de één-merk-structuur. Dat is heel prettig, want voor gebruik van de Kemppi-producten heb je specialisten nodig. Enerzijds investeren wij daarin door mensen van Bus op te leiden. Anderzijds investeert Bus door bijvoorbeeld hun complete buiten- en binnendienst twee dagen naar een training te sturen. Bus is genegen die specialisten, die nodig zijn voor het gebruik van Kemppi-producten, in te zetten. Dat is ook voor ons heel waardevol, want als Bus toegevoegde waarde levert en een tevreden klant heeft, dan geldt dat ook voor Kemppi. We doen het samen."

      Kemppi_Bus_Industrial_Tools_Partnership_2       Kemppi_Bus_Industrial_Tools_Partnership_3

Innovatie in de lasindustrie
"De laswereld is een vrij conservatieve markt", aldus Bleijswijk. Maar Kemppi zet desondanks in op innovatie. Het bedrijf kwam met 's werelds eerste inverter-stroombron. Meer recent investeert Kemppi in digitale lastechnologie en lasmanagement-software. De ontwikkelingen op het gebied van digitale lastechnologie en data-opslag nemen een vlucht, Kemppi staat daarbij vooraan: "Die data-opslag is erg belangrijk bij vraagstukken rondom 'verantwoordelijkheid'. Bijvoorbeeld bij ongelukken veroorzaakt door een ondeugdelijke lasconstructie: een olietanker die vervuilende olie lekt, een brug die breekt of het dak van het AZ-stadion dat naar beneden komt. Vraag is altijd wiens schuld dat nu is."

Kemppi heeft een systeem, genaamd Weldeye waarin alle data van iedere las binnen enkele minuten zijn terug te vinden. Weldeye is een modulair opgebouwde, universele oplossing voor het beheer van de lasproductie en biedt controle over alle processen. Op het moment dat een lasverbinding wordt gemaakt, wordt deze ook meteen opgeslagen. "Er wordt dus gelijktijdig gelast en gelogd door de machines en daarbij direct voldaan aan alle ISO-, ASME-, AWS- en Norsok-normeringen."

De nieuwste technologieën kunnen ongelukken voorkomen.  "Onze machines zijn heel geavanceerd. De lasser krijgt een opdracht (WPS) via de Kemppi-lasapparatuur, hij voert die opdracht uit en de machine slaat vervolgens direct op 'hoe' er gelast is. Doet de lasser iets wat buiten de WPS en lasvoorschriften valt, dan geeft de machine een waarschuwing en moet een reparatieprocedure worden gevolgd", vertelt Bleijswijk.

"Het is een stap voorwaarts in de lasindustrie. Wij lopen daarin voorop. Bus gelooft daarin en gaat daarin mee. Dat zie je ook bij onze laatste introductie, 'Kemppi X5 Fastmig'. Bus ziet de toegevoegde waarde en bestelt direct vele machines voor de verhuur. Een week later krijgen we al het verzoek om er nog meer bij te leveren. Wij zijn enorm trots dat Bus een dealer van Kemppi wil zijn. Samen kunnen we via nieuwe technologieën en machines, nog meer toegevoegde waarde realiseren voor klanten. Samen hebben we de toekomst."